Charlotte Vanderbeken

Charlotte Vanderbeken 2019-02-18T19:50:54+00:00

Charlotte Vanderbeken (°1987) is van opleiding bachelor in de Toegepaste Psychologie (Lessius, 2012) alsook bachelor in de Voedings- en dieetkunde (KHL, 2009) met specialisatie tot sportdiëtiste. In de loop der jaren volgde zij nog bijscholingen rond motiverende gespreksvoering, eetstoornissen en suïcidepreventie. Op dit moment volgt Charlotte samen met haar puppy Lucy een tweejarige opleiding tot therapiehond en zal zij Lucy waar nodig inzetten als ondersteuning bij haar gesprekken.

Qua werkervaring heeft Charlotte als therapeut gewerkt binnen een begeleidingscentrum voor personen met autisme en werkt zij nog steeds als forensisch therapeut binnen een centrum voor daderhulp. Hier doet zij naast therapiegesprekken ook veel koppelgesprekken. Daarnaast heeft zij ook al vele jaren een eigen praktijk als diëtiste en psychologisch consulent.

Ook binnen de Praktijk voor Gedragstherapie is Charlotte zowel als diëtiste en als psychologisch consulent tewerkgesteld. Je kan bij haar terecht voor de behandeling van eet- en gewichtsproblemen (bijv. emo-eten, overgewicht, ondergewicht, sportvoeding, eetstoornissen) en begeleiding bij relatieproblematiek en psychosociale klachten zoals perfectionisme, laag zelfbeeld, assertiviteit, stress en burn-out. Zij geeft zowel individuele therapie als gezins- en koppeltherapie en werkt zowel met kinderen als met volwassenen.

In het kader van haar opleiding zal Lucy zoveel mogelijk aanwezig zijn bij de gesprekken, behalve wanneer de persoon hier allergisch of bang voor is. Dit wordt op voorhand altijd even nagevraagd. Het is immers belangrijk dat Lucy aan zoveel mogelijk mensen en situaties kan wennen. Eens de opleiding verder gevorderd is, kan Lucy waar gewenst een actieve meerwaarde bieden als therapiedier. Ze kan dan ingezet worden bij kinderen en volwassenen die moeilijk contact kunnen maken of autisme hebben en in het kader van emotieregulatieproblematiek, assertiviteitstraining en hondenfobie.

Charlotte is lid van de volgende (beroeps)verenigingen:

  • Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten (VBVD, RIZIV-nummer 5-64120-32-601)

  • Beroepsvereniging voor psychologisch consulenten (BPC)

SPECIALISMES

  • Eet- en gewichtsproblemen

  • Psychosociale klachten

  • Koppel- en gezinstherapie

CONTACTGEGEVENS