Charlotte Vanderbeken (°1987) is van opleiding bachelor in de Toegepaste Psychologie (Lessius, 2012) alsook bachelor in de Voedings- en dieetkunde (KHL, 2009) met specialisatie tot sportdiëtiste. In de loop der jaren volgde zij nog bijscholingen rond motiverende gespreksvoering, eetstoornissen en suïcidepreventie. Op dit moment volgt Charlotte samen met haar puppy Lucy een tweejarige opleiding tot therapiehond.

Qua werkervaring heeft Charlotte als therapeut gewerkt binnen een begeleidingscentrum voor personen met autisme en werkte zij als forensisch therapeut binnen een centrum voor daderhulp. Daarnaast heeft zij reeds vele jaren een eigen praktijk als diëtiste en psychologisch consulent.

Ook binnen de Praktijk voor Gedragstherapie is Charlotte zowel als diëtiste en als psychologisch consulent tewerkgesteld. Je kan bij haar terecht voor de behandeling van eet- en gewichtsproblemen (bijv. emo-eten, overgewicht, ondergewicht, sportvoeding, eetstoornissen) en begeleiding bij relatieproblematiek en psychosociale klachten zoals perfectionisme, laag zelfbeeld en problemen met sociale vaardigheden en assertiviteit. Zij werkt zowel met kinderen en jongeren als met volwassenen.

Charlotte werkt er naar toe om Lucy in te zetten als therapiedier bij kinderen en volwassenen die moeilijk contact kunnen maken of autisme hebben en in het kader van emotieregulatieproblematiek, assertiviteitstraining en hondenfobie.

Charlotte is lid van de volgende (beroeps)verenigingen:

  • Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten (VBVD, RIZIV-nummer 5-64120-32-601)

  • Beroepsvereniging voor psychologisch consulenten (BPC)

SPECIALISMES

  • Eet- en gewichtsproblemen

  • Psychosociale klachten

  • Relatietherapie

CONTACTGEGEVENS