Elien Zegers

Elien Zegers 2018-09-26T16:44:22+00:00

Elien Zegers (°1991) is van opleiding orthopedagoog en klinisch volwassenpsycholoog. Zij behaalde haar diploma’s aan de AP Hogeschool te Antwerpen (2012) en de Katholieke Universiteit van Leuven (2016). Hierna volgde zij nog een basisvorming motiverende gespreksvoering bij de Vereniging voor Alcohol- en Drugsproblemen en een basisopleiding tot schematherapeut.

Elien heeft sinds 2015 ervaring als klinisch psycholoog bij het CGG Kempen. Dit is een centrum voor geestelijke gezondheidszorg voor mensen met psychische problematiek. Ze deed er haar klinische stage en ging er aansluitend voltijds in dienstverband werken. Ze heeft ervaring in het ambulant begeleiden en behandelen van jongeren en (jong)volwassenen met diverse en vaak ernstige klachten zoals depressie, angst, alcohol- en drugsproblemen en grensoverschrijdend gedrag. Momenteel werkt Elien nog steeds binnen het alcohol- en drugsteam van het CGG Kempen.

Elien werkt volgens de principes van de cognitieve gedragstherapie en schematherapie en gaat praktisch en concreet met dingen aan de slag. Daarnaast hecht zij binnen een individuele begeleiding ook belang aan het betrekken van de context.

Elien is lid van de volgende (beroeps)verenigingen:

  • Psychologencommissie, erkenningsnummer 912116318

  • Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen

SPECIALISMES

  • Angstproblemen

  • Stemmingsproblemen en burn-out

  • Verslaving

CONTACTGEGEVENS