Ine Hoeben (°1993) is van opleiding toegepast psycholoog (Thomas More, 2014) en klinisch psycholoog (KULeuven, 2018) en volgde hierna nog een basisopleiding in de schematherapie (Schematherapie Vlaanderen, 2019). Voorts volgde ze bijscholingen in de cognitieve gedragstherapie, de Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en een training in het werken met personen met een licht mentale handicap.

Ine startte haar carrière direct na haar afstuderen bij ons. Qua werkervaring had zij toen al behoorlijk wat stage gelopen tijdens haar studies. Zo liep ze tijdens haar bacheloropleiding enkele maanden stage als leefgroepbegeleidster in de kinder- en jeugdpsychiatrie van het Middelheim ziekenhuis te Antwerpen (2013) en ook als psychologisch consulent bij het CGG van Maaseik (2014). Hier verzorgde ze het diagnostisch onderzoek en begeleidde ze kinderen en jongeren met diverse problematieken, zowel individueel als in groep. Tijdens haar laatste stage werkte ze een jaar lang als klinisch psycholoog bij het CGG van Genk, waar ze volwassenen met uiteenlopende problematieken behandelde, waaronder voornamelijk depressieve klachten, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek.

Ine werkt volgens de principes van de cognitieve gedragstherapie, ACT en de schematherapie. Ze hecht binnen haar begeleidingen veel belang aan ondersteuning en het opbouwen van het zelfvertrouwen bij haar cliënten.

Ine is lid van de volgende (beroeps)verenigingen:

  • Psychologencommissie, erkenningsnummer 932119408

  • Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen

SPECIALISMES

  • Angstproblemen

  • Stemmingsproblemen

  • Persoonlijkheidsproblematiek

CONTACTGEGEVENS