Ik ben Mireille van Meegen (°1978) en ben ervaringsdeskundige. Ik heb een jarenlang herstelproces achter de rug waarbij ik geworsteld heb met een eetstoornis, dwang en trauma. Ik kan nu zeggen dat ik hersteld ben en heel gelukkig in het leven sta. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik op een positieve manier mijn eetstoornisverleden en de ervaringen uit deze periode mag inzetten om het herstelproces van anderen te ondersteunen.

Hersteld zijn van mijn eetstoornis betekent voor mij vrijheid en ruimte voor alles wat het leven te bieden heeft. Een eetstoornis is complex en bij iedereen anders. Ik ga dan ook graag samen op (her)ontdekkingstocht naar unieke kwaliteiten, krachten en talenten. Want ik geloof dat het heel belangrijk is om de persoon achter de eetstoornis (opnieuw) te leren kennen, dat je kunt groeien in wie je bent. Ik maak daarbij gebruik van methodieken en concrete doelstellingen. Herstellen van een eetstoornis vraagt moed en doorzettingsvermogen, het is hard werken, brengt angst en onzekerheid met zich mee, maar is absoluut de moeite waard!

In 2018 ben ik gestart met de opleiding Ervaringswerk in de GGZ en verslavingszorg (UCLL Heverlee) en heb deze in 2020 afgerond. Hier heb ik veel kennis, methodieken en praktijkervaring opgedaan om mensen te kunnen ondersteunen in hun herstelproces. In 2020 volgde ik ook een 6-daagse opleiding in de Acceptance and Commitment Therapy oftewel ACT (ACT-academie, Ranst). En al veel langer geleden (2007) haalde ik mijn bachelor orthopedagogische wetenschappen (Universiteit Leiden).

Naast mijn werk hier in de praktijk, ben ik halftijds werkzaam voor het mobiel team Kemp en Duin (Noolim) in Bree, ook als ervaringsdeskundige. Hier ondersteun ik mensen met vaak chronische psychische problemen in hun thuissituatie en werken we rond doelen waar ze zelf achter staan. Ik doe ook met veel plezier vrijwilligerswerk voor ANBN (vereniging voor mensen met een eetstoornis) en begeleid er de maandelijkse herstelgroep in Hasselt.

Als ik vrij ben breng ik heel graag mijn tijd door met mijn gezin, maar ook met mijn paarden. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn herstel.

SPECIALISMES

  • Eetstoornissen

CONTACTGEGEVENS